Norrländsk parfait 4-6 port
3 dl vispgrädde
1 dl messmör
4 äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ev 1 kapsyl whiskey
Vispa grädden hårt. Tillsätt äggulorna en i taget, messmör, florsocker och vanilj. Rör så allt blandas väl. Häll upp i en plastbunke och frys i minst 5 timmar. Låt den gärna stå framme i rumstemperatur nån minut innan servering. Servera gärna med hjortron eller andra bär.
Knäckflarn ca 16 st
50 g smör
50 g ljus sirap
50 g farinsocker
50 g vetemjöl
Smält smöret tillsammans med sirap och farin. Det ska inte koka utan bara smälta samman. Lås svalna lite och rör ner mjölet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av 2 tsk. Det ska vara små klickar men ändå ligga glest eftersom de flyter ut mycket. Grädda i 175 grader i ca 10 min. Låt de svalna på galler. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur. Goda och festliga till de flesta desserter.
Vill ni köpa hjortronsylt eller havtornsylt av hög kvalite är ni välkommna.
SvaraRaderawww.larssens.se
Vänligen
Fredrik