Vit chokladtryffel med lime
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
rivet skal av 2 lime
Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör ner vit choklad. Rör tills det smälter. Tillsätt finrivet skal av lime och ställ kastrullen kallt tills smeten stelnat. Ta upp en liten klick smet med hjälp av en tesked. Forma klicken till en liten boll och rulla den i strösocker eller i florsocker. Förvaras kallt!
Mozartkulor
mandelmassa
nougat
smält choklad
Skär nougat i små bitar. Skär mandelmassa i tunna skivor. Lägg nougatbiten på mandelmassan, vik ihop och rulla till en boll. Ställ kallt en stund och doppa de sedan i smält choklad. Förvaras kallt!
Chokladdoppad riskola
3 msk vispgrädde
25 g smör
3 msk strösocker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris
Koka upp allt utom vårgårdaris och koka till kolakonsistens i ca 3 min. Ta kastrullen från plattan och rör ner riset. Klicka smeten som små toppar på ett bakplåtspapper. Låt det stå kallt och stelna. Doppa botten i smält choklad. (Mina blev så fula och kladdiga så jag valde att doppa hela i choklad och lägga i småbrödsformar. De blev då lite finare och riktigt goda!)
jag gjorde de vita chokladtryfflarna men fick lov att ha i dubbelt med choklad för att de inte stelnade, blev dina bra på en gång?
SvaraRaderaJag hade mina i kylen över natten och smeten stelnade så att jag kunde forma de till bollar men de mjuknade fort i rumstemperatur upptäckte jag. Måste förvaras i kylen och ätas direkt därifrån. Att ha i mer choklad är nog ingen dum ide så det ska jag absolut testa till en annan gång!
SvaraRaderaha =)
Radera