Moussaka 4-6 port
ca 12 kokta potatisar
Köttfärssås:
500g köttfärs
1 gul lök
ev vitlök efter smak
2 msk tomatpurè
2 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk timjan
ca 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ostsås:
3 msk smör
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
3 dl riven ost + lite extra ovanpå
salt, vitpeppar
Stek färsen och hackad lök. Tillsätt tomatpurè och vetemjöl. Späd med vatten och smula ner buljong. Tillsätt timjan och lite salt och peppar. Låt det puttra ihop en stund. Det ska vara en ganska tjock köttfärssås. Låt den gärna svalna en stund. Smält smöret till ostsåsen och rör ner mjölet. Spä med mjölk och låt det koka ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och rör ner osten.
Skiva potatisen och fördela hälften i en smord ugnsform. Bre på köttfärsen och hälften av ostsåsen. Lägg på resten av potatisen och resten av ostsåsen. Strö över lite extra ost och gratinera i 225 grader i ca 20 min tills det fått fin färg på ytan.
Servera med sallad. Jättegott!!!
Smaskens! Vad krämig och härlig den såg ut!
SvaraRaderaJa, den är verkligen jättegod och krämig! Precis som den ska vara...:)
SvaraRadera