torsdag 29 december 2011

Havrekex

Till julkorgarna bakade jag också jättegoda havrekex. Riktigt goda med lite marmelad på eller ost. Ytterligare ett tips till ostbrickan!
 Havrekex  ca 40 st

150 g smör
2½ dl mjölk
6 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk flytande honung
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm tills det nästan kokar. Mäta upp havregrynen i en stor bunke och häll mjölk-smörblandningen över. Låt det stå tills det svalnat. Tillsätt resten och arbeta ihop en slät deg. Kavla ut degen tunt med en vanlig brödkavel. Kavla sedan en gång med kruskavel. Ta ut runda mått på ca 8 cm i dm. Lägg kexen på en bakpappersklädd plåt och grädda i 200 grader i ca 8-10 min. Kexen ska få en fin ljusbrun färg runt kanten. Obs! Gräddas de för lite länge riskerar man att de blir mjuka. Om de inte verkar stelna efter man har tagit ut de kan bara stoppa in de i ugnen en stund till. För mjuka kex vill man inte ha...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar