Tigerkaka med saffran och russin
125 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
2½ dl gräddfil
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ dl russin
1 msk kakao
1 pkt saffran + 1 msk kokande vatten
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner gräddfil och smör. Blanda mjöl med bakpulver, bikarbonat och russin. Vänd ner det i smeten. Dela upp smeten i 2 bunkar. Blanda ner kakao i den ena. Stöt saffran och rör ut det i 1 msk kokande vatten och rör sedan ner det i den andra bunken. Varva de båda smetarna i en smord, bröad avlång kakform. Dra lite försiktigt med en gaffel genom smeten så de blandas lätt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme. Känn med sticka när kakan är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar