Lakritskola
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 dl turkisk peppargodisar
2 tsk smör
Blanda allt utom smör i en kastrull, gärna teflonbelagd. Rör runt tills godisarna smält. Låt det sedan koka kraftigt i ca 15 min. Kolla med hjälp av kulprov när kola är klar.Rör ner smör och häll upp smeten i en välojlad form. Ta upp kolan och skär i bitar. Doppa i smält choklad eller vira in i bakplåtspapper.
tack för receptet! I vanliga fall är det bara jag som gillar lakrits i familjen! Men jag provade att göra det här på Edvins 9-årsdag, Edvin gillade det, lika dant med min man Håkan och mina 2 döttrar! Gjorde även det till Edvins barnkalas, barnen åt som galningar!
SvaraRaderaKRAM Bodil
Så roligt att höra att alla uppskattade den! Den är ju verkligen supergod :) Kram!
Radera