måndag 5 december 2011

Kasslergratäng

Måste bara börja med att säga att det snöar här idag! Det är så otroligt vackert ute just nu, träden är alldeles snöklädda och solen lyser lite lätt på de med ett rosaaktigt sken nu när den håller på att gå ner. Som ett riktigt fint julkort. Jättemysigt! Men nu skulle jag ju skriva om en kasslergratäng jag gjorde förra veckan. Lite tager vad man haver-rätt som blev riktigt gott.
Kasslergratäng  4 port

4 port kokt ris
ca 500 g kassler
1 burk skivade champinjoner
1 stor burk skivad ananas
1 röd paprika
2 burkar creme fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 msk kycklingfond
svartpeppar/pepparmix
(salt)
torkad persilja
2-3 tomater
riven ost

Skär kassler, paprika och ananas i mindre bitar. Häll av spadet från champinjonerna. Blanda ris med kassler och grönsaker i en smord ugnsform. Rör ihop creme fraiche, grädde, chilisås och fond. Smaksätt med kryddorna. Var försiktig med salt eftersom kasslern är ganska salt. Häll såsen över det andra i formen, skiva tomater och lägg på och strö över lite riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 15-20 min tills rätten fått fin färg på ytan. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar