Kasslergratäng 4 port
4 port kokt ris
ca 500 g kassler
1 burk skivade champinjoner
1 stor burk skivad ananas
1 röd paprika
2 burkar creme fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 msk kycklingfond
svartpeppar/pepparmix
(salt)
torkad persilja
2-3 tomater
riven ost
Skär kassler, paprika och ananas i mindre bitar. Häll av spadet från champinjonerna. Blanda ris med kassler och grönsaker i en smord ugnsform. Rör ihop creme fraiche, grädde, chilisås och fond. Smaksätt med kryddorna. Var försiktig med salt eftersom kasslern är ganska salt. Häll såsen över det andra i formen, skiva tomater och lägg på och strö över lite riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 15-20 min tills rätten fått fin färg på ytan. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar