söndag 1 juli 2012

Röd pestosås till ALLT!

Gjorde för ett tag sedan en röd pestosås som verkligen passar till allt. Jättegod som sås till grillat kött, kyckling, fisk, man kan ha det på en rostat/grillat bröd och att blanda i kokt pasta. Riktigt god och användbar! Receptet kommer från västerbottensosts hemsida (länk) och självklart innehåller den ju västerbottensost.


Röd pestosås med västerbottensost  ca 4-6 port

100 g riven västerbottensost
150-200 g soltorkade tomater
1 liten vitlöksklyfta
½-1 röd chili
1 dl gräddfil
ev lite olja från tomaterna

Blanda allt i en mixer och kör tills det hackats och blandats väl. Jag har en lite halvslö mixer så jag hackade tomaterna först och rev ner vitlöken. Sen använde jag fryst chili ca 2 tsk. Tror också jag hade lite drygt 1 dl gräddfil (hällde bara på måfå) + lite olja från tomaterna. Häll upp i en skål och ställ i kyl några timmar innan servering. Håller ca 1 vecka i kyl. Såsen tjocknar något efter kylning och är ganska dryg. Den ger mycket smak så man behöver inte så mycket.
Här som sås till helgrillad fläskytterfilé. (Recept)
Även god att bre på en bit nygrillat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar