Röd pestosås med västerbottensost ca 4-6 port
100 g riven västerbottensost
150-200 g soltorkade tomater
1 liten vitlöksklyfta
½-1 röd chili
1 dl gräddfil
ev lite olja från tomaterna
Blanda allt i en mixer och kör tills det hackats och blandats väl. Jag har en lite halvslö mixer så jag hackade tomaterna först och rev ner vitlöken. Sen använde jag fryst chili ca 2 tsk. Tror också jag hade lite drygt 1 dl gräddfil (hällde bara på måfå) + lite olja från tomaterna. Häll upp i en skål och ställ i kyl några timmar innan servering. Håller ca 1 vecka i kyl. Såsen tjocknar något efter kylning och är ganska dryg. Den ger mycket smak så man behöver inte så mycket.
Här som sås till helgrillad fläskytterfilé. (Recept)
Även god att bre på en bit nygrillat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar