Jordgubbs- och rabarbermousse 4-5 port
ca ½ liter färska jordgubbar
2 stjälkar rabarber ej så stora
1 dl socker
2 blad gelantin
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
färska jordgubbar
vit choklad
citronmeliss
Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Skölj och rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Skala och skär rabarber i mindre bitar. Lägg det och socker i en kastrull och låt det sjuda tills rabarber och jordgubbar mosar sig. Ta kastrullen från plattan, krama ur vattnet från gelantinet och rör ner de i kastrullen. Rör om noga så det blandas ordentligt. Låt det stå framme och svalna.
Vispa grädden och vaniljsockret fluffigt. Tillsätt bärmoset och blanda runt försiktigt. Häll upp i glas, plasta och ställ in i kyl i minst 4 timmar innan de serveras. Garnera med skivade jordgubbar och hyvlad vit choklad och en kvist citronmeliss.
jag blir ju super sugen på massa saker i din blogg. nu hamnar du på min favo lista!
SvaraRaderaSå roligt att höra!!!
RaderaKram:)
vilken fin bild!!
SvaraRadera