Örtkryddad laxfilé på grillen 4 port
1 hel bit laxfilé ca 800 g-1 kg
2-3 msk olivolja
½ tsk salt
lite peppar
ca ½ dl hackad persilja
1 citron
citronpeppar
Tvätta citronen och finriv skalet. Blanda med olja, salt, peppar och persilja. Droppa ner lite citronsaft. Gind in laxen med blandningen och strö på lite citronpeppar. Se till att grillen har kol bara på ena sidan. Placera laxen med skinnet ner på sidan som inte har kol och lägg på locket. Grilla laxen med indirekt värme tills fisken är klar igenom.
Det tar ca 15-20 min, men håll koll för tiden är väldigt varierande beroende på fiskens tjocklek och värmen i grillen. Peta försiktigt med en gaffel för att kolla.
Kall örtsås till lax 4 port
2 dl creme fraiche
1 lime
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
lite flytande honung
salt, peppar
Tvätta limen och finriv skalet. Blanda det med creme fraiche och hackade örter. Droppa ner lite limesaft och lite honung. Smaka av med salt och peppar. Låt den gärna stå kallt en stund innan servering.
En melon och fetaost-sallad blev riktigt gott till!
Servera laxen med kokt färskpotatis, den goda såsen och sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar