Nudelwok med chilimarinerade räkor 4 port
1 påse råa scampiräkor el 1kg räkor med skal
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 litet knippe bladpersilja eller koriander
2 msk sweet chilisås
2 msk rapsolja
1 msk japansk soja
saft av ½ lime
1 liten bit färsk ingefära
en gnutta svartpeppar
Nudelwok:
risnudlar för 4 (ca ½ pkt)
1 stånd färsk broccoli
2-3 morötter
2 paprikor gärna olika färg
3 stjälkar salladslök
½ pkt sockerärtor
ca 1 tsk sesamolja
ca 2 tsk fisksås
finhackad bladpersilja eller koriander
½lime
Börja med räkorna: Finhacka chili, ta ur kärnorna om man inte vill ha det allt för starkt. Finhacka vitlök,persilja eller koriander och finriv ingefära. Blanda med resten i en bunke och tillsätt tinade, skalade räkor. Låt det marineras minst 1 timme.
Nudelwok: Koka nudlarna enligt förpackning och låt de sedan rinna av i durkslag. Dela broccolin i fina buketter. Stammen brukar jag strimla och ha med. Strimla morötter, sockerärtor, vårlök och paprika. Woka alla grönsaker i olja tills de börjar mjukna. Ta upp de ur pannan och häll ner räkor + marinaden och låt de steka tills de blir röda. Om färdigkokta räkor används ska de bara hastigt hettas upp för att inte bli sega. Tillsätt grönsaker och nudlar. Smaksätt med lite sesamolja och fisksås. Häll upp allt på ett stort fat och strö över persilja eller koriander och garnera med limeklyftor.
Servera och ät rätten ur djupa skålar och pressa limen över. Riktigt supersmarrigt!!!
Hej, vilken jättefin blogg du har, tack för alla tips. Jag länkar gärna till dej! Ha en bra helg//kram maria
SvaraRaderaHej Maria! Så kul att du gillar min blogg det uppskattar jag verkligen:) Du är såååå välkommen hit.
RaderaHa det bra! Kram.
Smaskens så gott! Och känner så väl igen känslan om att skynda sig och skriva ner ett recept.
SvaraRaderaJa riktigt blev det faktiskt! Och visst är det så att man ska skriva ner receptet direkt, minnet är ju inte alltid så bra som man tror;)
RaderaKram till dig!