tisdag 3 juli 2012

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

I helgen gjorde jag vaniljpannacotta till efterrätt. Denna blir heeeelt perfekt och supergod! Receptet räcker till 2 eller 3 små glas om man vill men går bra att dubbla om man är fler. Eftersom det inte är så mycket gelantin i så tar det ganska länge innan den stelnat, men blir i stället perfekt len och krämig i konsistensen. Gör den gärna dagen innan. Vill man lyxa till den extra mycket kan man byta ut vaniljsockret mot vaniljstång. ½ urskrapad vaniljstång får då koka med från början. Toppa gärna med passionsfrukt som blev supergott eller vad ni gillar bäst.


Vaniljpannacotta med passionsfrukt  2-3 port

2 dl vispgrädde
½ dl mjölk
2 msk strösocker
1 gelantinblad
1½ tsk vaniljsocker med äkta vanilj
2-3 passionsfrukter

Lägg gelantinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och strösocker. Ta kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker. Låt det svalna lite och krama ur gelntinbladet och rör ner i kastrullen. Rör noga så det smälter och blandas ut helt. Häll upp i glas, sätt plastfolie över och ställ i kyl för att stelna. Tar ca 6 timmar, ibland längre så gör de gärna dagen innan. Toppa pannacottan med urgröpt passionsfrukt just innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar