Rabarberkräm ca 6 port
600 g rabarber (ansad/skalad) i små bitar
6 dl vatten
2 dl socker
3 msk potatismjöl
Lägg rabarber och vatten i en kastrull och koka upp. Låt det småkoka under lock tills rabarbern är helt mjuk. Tillsätt socker och rör om noga tills allt socker löst sig. Blanda ut potatismjöl med lite vatten och tillsätt det i en fin stråle under omrörning. Låt det koka upp men ta kastrullen från plattan när man ser första bubblan. Låt den svalna och häll sedan upp i en fin skål och låt den kallna helt i kylen. Servera med mjölk!
JA! Rabarberkräm är så gott! Till min kräm brukar jag servera kaffegrädde. Annars köper jag aldrig kaffegrädde men just till rabarberkrämen är det bara helt oslagbart! :-)
SvaraRaderaKaffegrädde har jag aldrig testat till kräm, men jag kan tänka mig att det blir riktigt, riktigt gott:)
Radera