Fryst jordgubbscheesecake
100 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3 äggulor
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
1 pkt singoalla cheesecake-kakor
ca 1 dl jordgubbssylt
Garnering:
färska bär
Mixa jordgubbarna som helst ska vara färska, men jag hade frysta tinade och det gick bra också. Vispa grädden fluffig i en bunke. Vispa ihop philadelphia, äggulor, socker,vanilj och salt i en annan bunke. Vänd sedan ner mixade jordgubbar och grädde. Krossa kakorna grovt. Varva smet, krossade kakor och ringlad sylt i en springform. Täck med folie och frys i minst 5 timmar.
Ta fram en liten stund innan servering så den får tina lite och garnera med färska bär. Jag tog helt enkelt det jag hade i trädgården så då blev det mycket vinbär och väldigt lite och pyttepytte-små jordgubbar. Supersmarrig dessert är det verkligen!!!
ser jättegott ut!
SvaraRaderaTack=) Det ÄR verkligen jättegott kan jag lova!
Radera