Jordgubbsrutor i långpannan
200 g smör
2 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
4 ägg
ca 1 liter färska jordgubbar
(flagad mandel)
Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Vispa upp äggen lätt och rör ner de tillsammans med smöret i bunken. Rör ihop allt till en slät smet. Smeten blir ganska tjock så jag blev tvungen att ta lite hjälp av elvispen. Men det bästa är om man bara kan röra ihop den utan. Bre ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i. Skiva jordgubbarna och lägg ovanpå. Strö över mandelspån om så önskas och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-30 min. Pudra gärna lite florsocker över innan servering. Kakorna kan med fördel frysas.
Å snyggt det blev att baka dom i lånpanna! Ser smaskigt ut!
SvaraRaderaÅåh...tack Marja! Kakorna blev riktigt goda, men upptäckte jag hade glömt skriva in mandelspån i receptet. Men nu finns de med och allt är som det ska:)
RaderaInget bakpulver?
SvaraRaderaNej, i denna kakan ska det inte vara något bakpulver. Blir verkligen en jättegod kaka så testa gärna!
Radera