tisdag 7 augusti 2012

Sommarmat!

Igår gjorde jag en enkel potatissallad på färskpotatis och en färdigköpt vinegrettedressing. Till det serverade jag tunt skivad kassler och söta, goda körsbärstomater. Smakade helt underbart i sommarvärmen!

Färsk potatissallad

kokt färskpotatis
salladslök
sockerärtor
salladsblad tex roman/ruccola
vinegrettederssing

Dela potatisarna som inte behöver skalas. Skiva salladslöken och strimla sockerärtorna. Blanda allt i en bunke och häll på dressing. Skär salladsbladen grovt och blanda försiktigt ner. Häll gärna upp salladen på ett stort fat och servera med tunt skivad kassler eller annat kallskuret och goda tomater.
Anpassa mängderna efter egen smak och antal personer. Salladen är jättegod till allt kallskuret och passar perfekt på ett buffébord. Några söta oreganoblommor fick också pryda salladen som blev riktigt, riktigt god och sommarfräsch.
Det här är dressingen jag använde. Ni hittar den i affärens kyldisk bland andra kylda såser, dressingar och sallader. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar