Korvstroganoff 4 port
ca 600 g falukorv
1 gul lök
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater (mutti)
2½ dl matlagmingsgrädde
salt, svartpeppar, oregano
Skär korv i strimmlor och hacka löken. Stek det i lite smör. Strö över mjöl och tillsätt tomatpuré. Rör om så allt blandas väl. Häll över tomater och grädde och låt det puttra ihop nån min. Smaka av med kryddor. Späd ev med lite vatten eller mjölk om det verkar bli för tjockt. Servera med ris.
Denna gång hade jag turen att ha tillgång till Muttis passerade tomater på flaska, annars brukar jag ha i ca 2 msk extra tomatpuré i stället + lite extra vätska. Men hittar ni passerade tomater på flaska från Mutti, köp och testa! Godaste korvstroganoffen nånsin blev det!!!
bara undra hur lång tid allt tar ungefär?
SvaraRaderaJag skulle nog säga ca 30 min inklusive koktiden för riset. Själva korvstroganofen går ju snabbt, ca 15 min.
Radera