Pasta med citronkyckling 4 port
3 kycklingfiléer
peppar
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 msk kycklingfond
3 dl vatten
2½ dl matlagningsgrädde
oregano
maizena ljus redning
salt
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i smör och krydda med lite peppar. Riv eller pressa ner vitlöken. Tillsätt fond och vatten. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Rör ner det och grädden. Pressa saften och tillsätt mängd efter egen smak. Krydda med oregano och låt allt puttra samman en stund. Red av med maizena om så önskas och smaka av med salt innan servering. Servera med kokt pasta och sallad.
Mums! Sådana här snabba och smidiga recept är perfekta när man kommer hem med barnen halv fem och ingen middag är lagad.
SvaraRaderaJa, det här är en rätt jag gör ganska ofta just för att den är så lättlagad och snabbfixad när man kommer hem hungrig från jobbet. Man kan ju variera kryddningen om man vill genom att byta ut oregano mot basilika, rosmarin eller bladpersilja. Gott vilket som...:)
Radera