Hemmagjord müsli
5 dl havregryn
2 dl rågflingor
1 dl vetekli
1 dl hela linfrön
1 dl lönnsirap
ca 1 dl russin
1 påse pumpakärnor (risenta ca 100g)
1 påse torkade blåbär (ica gott liv)
1 påse torkade tranbär (ica gott liv)
Blanda havregryn, rågflingor, veteli och linfrön i en bunke. Häll över lönnsirap och rör om noga så allt blandas. Häll ut att på en plåt med bakplåtspapper och torka det i ugnen i 150 grader i ca 30-40 min. Rör om nån gång under tiden. Man känner när det börjar bli torrt och då är det klart. Låt det svalna och blanda sedan ner resten. Häll upp müslin i en burk och låt den pryda arbetsbänken i köket och ät tillsammans med fil och gärna lite färsk frukt!
Det där låter som en bra start på dagen!
SvaraRaderaJa, en riktigt bra start på dagen vill jag lova;)
RaderaToppenbra med egen müsli =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)
SvaraRadera