Lime och hallonpaj
Botten:
12 digestivekex
75 g smör
Fyllning:
3 dl hallon
5 äggulor
3 lime
1 burk sötad kondenserad mjölk
Topping:
2 dl grädde
ca ½ dl mosade hallon
2 msk florsocker
ev färska hallon
Mixa kexen till botten, smält smör och blanda ihop. Tryck ut allt i en springform med hjälp av baksidan på en sked. Packa allt hårt och ställ i kyl i 30 min. Förgrädda sedan i 175 grader i 10 minuter.
Mixa hallonen och bre ut i botten på pajen. Vispa upp äggulor och blanda ner finrivet skal och all saft från lime. Rör ner den kondenserade mjölken. Häll smeten över hallonen och grädda i 175 grader i 15 min. Låt den först svalna och ställ den sen i kylen i minst 3 timmar.
Vispa grädden och socker och blanda ner mosade hallon. Bre ut på kakan och garnera ev med färska hallon.
I receptet stod det att man gärna kunde göra pajen klar dagen innan och bara garnera den samma dag. Jag tycker dock att den var godast att äta samma dag eftersom botten blev lite blöt till dagen därpå. Det kan ju kanske bero på att jag använde frysta tinade hallon i fyllningen. Men mitt tips blir ändå att göra den samma dag den ska serveras.
Supergod, krämig och härlig paj. En perfekt dessert efter vilken middag som helst!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar