onsdag 13 oktober 2021

Stekt lax med halloumipytt och chilimajjo

En superenkel rätt som passar lika bra till vardags som till helgen. Förbered majonnäsen dagen innan så går det riktigt snabbt att få mat på bordet efter en arbetsdag. Variera grönsaker efter tillgång!
STEKT LAXFILÉ MED HALLOUMIPYTT OCH CHILIMAJJO 4 PORT 

4 portionsbitar laxfilé 
Citronpeppar eller annan fiskkrydda 
200 g halloumi ost 
1 zucchini 
1 paprika 
2 morötter 
1 gul lök 
Grönkål eller svartkål 
Chilimajonnäs:
1 ägg
2 dl rapsolja 
1 msk citronsaft 
1 tsk dijonsenap 
2 tsk chilipasta 
Salt och peppar 

Börja med majonnäsen: lägg alla ingredienser i en mixerbunke. Sätt ner stavmixern i botten och starta. När majjon börjar gå ihop i botten kan man börja vicka på stavmixern och lyfta lätt tills allt gått ihop. Smaka av majjon med salt och peppar och ställ kallt till servering. 
Hacka grönsaker och tärna halloumi. Stek grönsaker och halloumi för sig i smör eller kokosolja, krydda med salt och peppar. Blanda ihop när allt är stekt. Krydda laxen och stek i stekpanna eller grillpanna. Servera laxen med pytt och majjon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar