tisdag 12 oktober 2021

Färsfylld mozzarellagratinerad zucchini

Zucchini som man gröper ur, fyller med en god röra och gratinerar i ugnen är verkligen hur gott som helst! Variera fyllningen efter smak och tillgång. Servera med en fräsch sallad och gärna en kall dippsås på creme fraiche med vitlök och örter. Passa på nu när zucchinin är i säsong och billig.
FÄRSFYLLD MOZZARELLAGRATINERAD ZUCCHINI 2-4 PORT 

2 zucchini medelstor 
300 g köttfärs 
1 gul 
1 vitlöksklyfta 
1 liten röd paprika 
1 msk tomatpuré
Chilikrydda 
Salt, peppar 
2 tomater 
2 dl riven mozzarella 

Börja med att dela zucchinin på längden och gröp ut det mesta. Spara urgröpet! Salta insidan på zucchini och lägg den på galler eller en bricka med snittytan ner så dom får vattnas ur lite. Förbered under tiden fyllningen. Stek färsen tillsammans med hackad lök, vitlök hackad paprika och hackat urgröpet från zucchinin. Tillsätt tomatpurén och kryddor efter smak och stek ihop lite. Skölj och torka ur zucchinin. Lägg dom på en plåt och fyll med färsblandningen. Skiva tomater och lägg över och strö över osten. Gratinera i 225 grader tills osten smält och fått fin färg, ca 20 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar