torsdag 7 oktober 2021

Västerbottenspaj (lchf) med spenat och sparris

Denna paj görs utan pajskal och blir supergod ändå! Servera den med en god sallad och kanske en kall romsås vid sidan om. Eller som ett tillbehör på en buffé till lax. Om man vill skära upp den i fina bitar är tipset att klä formen med bakplåtspapper. Då kan man enkelt lyfta upp den. Passar utmärkt att äta både varm och kall. 
VÄSTERBOTTENSPAJ UTAN PAJSKAL MED SPENAT OCH SPARRIS 4-6 port 

1 knippe färsk sparris 
100 g färsk babyspenat 
300 g riven västerbottensost 
4 ägg 
2 dl vispgrädde 
½tsk salt 
Nymalen svartpeppar 

Ansa och dela sparris i mindre bitar. Lägg spenat, sparris och ost i en smord pajform eller bakpappersklädd springform. Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll det över formen. Grädda i 225 grader i 20-30 min eller tills äggstanningen stannat. Låt den sen stå ca 10 min innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar