6 ägg
200 g riven ost tex gouda
1 msk philadelphiaost
1 msk creme fraiche
1,25 dl pofiber
2 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
2 msk solrosfrön
3 tsk bakpulver
0,5-1 tsk salt
Vallmofrön eller sesamfrön till toppingen
Vispa ägg lite fluffigt i ca 1 min med elvisp. Tillsätt philadelphiaost, creme fraiche och riven ost och vispa lite till så allt blandar sig. Blanda ihop dom torra ingredienserna och vispa ner de i smeten. Låt det stå och svälla i ca 10 min. Blöt händerna och forma 8 bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt och strö över valfria frön. Även lite flingsalt på är jättegott! Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 25 min. Låt dom svalna innan man delar på dom. Går jättebra att frysa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar