Kycklingburgare 3 port
400 g kycklingfärs
1-2 salladslökar-finhackas
1 liten vitlöksklyfta-riven/pressad
½ finhackad röd chili el 1 tsk fryst
1 msk sweet chilisås
färsk koriander el persilja
1 tsk japansk soja
ca 1 krm svartpeppar
½ tsk salt
olja till pensling
Mangodressing:
½ färsk mango el ca 1 dl fryst
färsk mynta
2 dl turkisk yoghurt
1 msk mangochutney
Börja med dressingen. Hacka mango och blanda med yoghurt och chutney. Hacka mynta fint och tillsätt mängd efter smak. Låt det stå kallt fram till servering. Denna dressing passar även bra till grillad kycklingfilé/kycklingspett.
Blanda kycklingfärsen med alla övriga ingredienser. Tillsätt finhackad färsk koriander om man gillar det eller persilja om man hellre vill. Jag hade ca 1-2 msk färsk finhackad persilja. Forma till lite plattare burgare (de drar ihop sig på grillen) och pensla rikligt med olja. Grilla de över glöd tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Grilla gärna hamburgerbröden lite också. Servera med den goda dressingen, sallad, tomat och ev pommes.
Burgarna blir ganska stora så vill man gör man 4 stycken i stället. Räcker till mig i alla fall:)
Burgarna blir ganska stora så vill man gör man 4 stycken i stället. Räcker till mig i alla fall:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar