Grillad kycklingfilé
2 stora kycklingfiléer
Marinad:
½ dl rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk flytande honung
saft av ½ lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad röd chili (färsk el fryst)
ca 1 tsk salt
ca ½ tsk svartpeppar
färsk hackad timjan
Blanda ihop allt i en skål. Lägg tinade kycklingfiléer i en stor fryspåse. Häll på marinaden och knyt åt påsen. Vänd runt ordentligt. Använd med fördel dubbla påsar och låt det marinera några timmar. Vänd påsen då och då. Grilla sedan kycklingen över glöd tills den fått fin färg runtom och är helt genomgrillad. Kolla noga med en kniv.
Riktigt gott med ananasalasa till! Lite pommes och vanlig sallad med fetaost hade vi också till. Gott, gott! Recept på salsan hittar ni HÄR.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar