Grillspett 3-4 port
Grillspett 1:
1 burk potatis
marinad
Grillspett 2:
½ paprika
½ gul lök
cocktailtomater
halloumiost
Grillspett 3:
1 pkt smakrik korv (3 st)
ca 600 g benfri karré
marinad
Grillmarinad:
4 msk rapsolja
1 msk soja
knappt 1 msk kalvfond
rivet skal av ½ citron
ca 1 msk citronsaft
ca 1 msk finhackad färsk timjan
ca 1 msk finhackad färsk rosmarin
1 tsk sambal oelek
Blanda ihop allt till marinaden. Skär köttet i kuber och lägg i en fryspåse. Häll över marinaden och blanda runt. Låt det marinera några timmar helst. Ta upp köttet och varva på spett tillsammans med korv. Marinaden som blir över sparas och används för att pensla på potatisen och ev lite på grönsakerna också.
Spetten serverades med en fräsch sallad och vitlökssåsen som var kvar sen dagen innan. Riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar