Grillad biffmacka
flankstek el utskuren biff (ca 500 g till 4)
2 msk rapsolja
1 msk kalvfond
½ msk soja
chiliexplosion-krydda (santa maria)
djävulssås (el annan bbq-sås)
ciabattabröd
ruccolasallad
tomater
vitlökssås eller kall bea-sås
Vitlökssås (till ca 4 mackor)
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt, vitpeppar
några droppar citron el lime
Blanda ihop olja, fond och soja. Pensla blandningen på båda sidorna av köttet. Blandningen räcker till ca 500 g kött. Krydda med chiliexplosion och låt köttet ligga och vila en stund i en form. Grilla det sedan några min på vardera sida. Köttet ska fortfarande vara rosa inuti. Lägg upp i en form och täck köttet med ett tunt lager djävulssås. Om ni inte vill göra den kan man säkert ta nån annan typ av bbq-sås. Täck med folie och låt det vila några minuter.
Ta upp det och skiva det tunt. Lägg tillbaka i formen så det får blandas med sås och köttsaft.
Djävulssåsen som ni hittar recept på HÄR.
Djävulssåsen som ni hittar recept på HÄR.
Dela bröden och ringla på olivolja och grilla de en stund så de får lite färg och blir riktigt frasiga. Bre på lite vitlökssås på bottenbrödet. Toppa med ruccola, skivade tomater, kött och sen lite mer vitlökssås. Vitlöksåsen kan bytas ut mot kall bea-sås om man gillar det bättre. Lägg sist på toppen av brödet.
Ät och njut!!!! (Bestick rekommenderas)
Ser lika underbart gott ut som alltid Therese!
SvaraRadera