Thai satay 4 port
3-4 kycklingfiléer
Marinad:
1½ dl kokosmjölk
½ msk gurkmeja
½ tsk salt
Sås:
2½ dl kokosmjölk
2 msk jordnötssmör
½-1 msk röd currypasta
1-3 msk socker
salt, citron
Skär kycklingen i långa strimlor. Häll upp all kokosmjölk (1 burk = 4 dl) i en bunke och rör om med visp så den blir slät. Ta 1½ dl till marinaden och blanda med salt och gurkmeja. Blanda marinaden med kycklingen och låt det stå ca 30 min. Trä ev upp kycklingen på spett och grilla över glöd eller stek i olja.
Sås: Fräs currypasta i lite olja. Börja med den mindre mängden och smaka dig sedan fram. Tillsätt jordnötssmör och kokosmjölken som är kvar. Låt det sjuda ihop lite och smaka sedan av med socker, salt, citron och ev mer currypasta. Min sås fick stå en stund och då blev den ganska tjock, men då kan man spä den med lite vatten. Servera allt med ris till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar