Butterkaka
Grundrecept på vetedeg och kanelfyllning hittar ni HÄR.
Marsankräm gjord på pulver
Gör degen enligt receptet. Ta av en liten bit deg och kavla ut till en platta som täcker botten. Bre på lite marsankräm. Kavla ut resten av degen till en stor rektangulär platta och bre på kanelfyllningen. Rulla ihop och skär lite större bullar än vanligt. Ställ de ganska glest i formen och klicka marsan mellan alla bullar. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Ibland brukar jag utesluta pärlsocker och istället ringla över en florsockerglasyr när den kallnat. Blir riktigt fint det med! Grädda kakan i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 25-40 min beroende på hur stor den är. Täck ev över den med folie om den börjar få för mycket färg så den inte blir bränd. Min blev extemt stor och tog ca 50 min innan den var klar, så man får kolla den lite eftersom. Låt den svalna under bakduk i formen.
Den sjunker ner lite i mitten efter gräddning, med ska den göra annars blir den bara torr. Denna blev helt perfekt!
Sååååå himla gott!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar