Ananassalsa ca 4-6 port
1 färsk ananas
2-3 stjälkar salladslök
1 röd chili el ca 1 msk hackad fryst
1 msk flytande honung
½ lime
ca 4 msk rapsolja
hackad färsk mynta
salt
Skär ananasen i små bitar. (tänk på att mittstocken ska skäras bort) Skölj och skiva upp salladslöken tunt. Hacka chilin fint. Jag använde fryst färdighackad. Anpassa mängden efter egen smak! Blanda allt i en skål och tillsätt honung, pressad limesaft och olja. Finhacka myntan och rör ner + en gnutta salt. Täck över skålen och ställ i kylen minst 1 timme innan servering.
ååh även fast jag inte har smakat så älskar jag din ananassalsa redan! Får prova den nästa gång de står grillat på bordet :)!
SvaraRaderaJa det får du göra:) Tycker själv det är riktigt gott och fräscht med såna här salsor till grillat!
Radera