Olivfyllda ostbollar ca 25 st
100 g mjukt smör
2 dl finriven västerbottensost
2 dl vetemjöl
cayennepeppar
1 burk gröna oliver med chili eller pimentofyllning
Blanda mjöl ost och en gnutta cayennepeppar efter egen smak i en bunke (gärna matberedare) och finfördela smöret däri. Blanda allt till en deg. Ev kan lite vatten tillsättas. Låt oliverna rinna av väl. Ta en liten bit deg och platta ut i handen. Lägg på en oliv och vik över deg och forma till en boll. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och grädda i 225 grader i ca 10 min. Låt kallna och servera till en god drink!
Bra recept! Låter mycket gott och dessutom enkelt att göra.
SvaraRaderaJa det är faktiskt ett kanonrecept! Riktigt riktigt goda. Testa :)
RaderaDet ska jag prova. Lät enkelt och gott! /åsa
SvaraRaderaJa det måste du! Perfekta nu till midsommardrinken:)
Radera