Kycklingfilé i apelsinsås 4 port
4 portions-stora kycklingfiléer
salt, peppar
2 dl creme fraiche
2-3 msk mangochutney
1-2 msk flytande honung
½ msk kycklingfond
1-2 tsk soja
1 apelsin
1 lime
Stek kycklingfiléerna i en stor stekpanna eller traktörpanna med lock. Krydda med salt och peppar. Stek till de fått fin färg runtom, de behöver inte vara klara igenom. Ta upp de och rör ner creme fraiche, mangochutney, honung, fond och soja. Tvätta och finriv skalet från apelsinen och limen och spara det till senare. Pressa saften av båda ner i pannan. Låt det koka upp och lägg ner kycklingen. Lägg på lock och låt det puttra ihop ca 15 min. Smaka av såsen och strö på skal efter egen smak. Servera med ris.
Lagade detta igår. Otroligt gott! Hela familjen älskade det.
SvaraRaderaSå roligt att höra!!!
Radera