Chokladpudding 2 port
3 dl mjölk (lätt går bra)
2½ msk maizena
2 msk kakao
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda allt utom vanilj i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning tills det tjocknar. Ta åt sidan och rör ner vanilj. Häll upp i glas och låt det svalna.
Tips! För att undvika att det bildas en skinnyta: Täck med plastfolie som lägger sig på ytan. Dra bort den innan servering och släta till ytan med baksidan av en sked. Servera ev med en liten klick vispad grädde, lite strössel och ett chokladrån!
Hur lång tid tar det ungefär för puddingen att svalna? Tacksam för ett svar!
SvaraRaderaNån timme tror jag att man får räkna, kanske 2 i kylskåpet. Jag gjorde dessa och serverade dagen efter så därför vet jag inte exakt. Men de ska egentligen bara kallna och sen spelar det lite roll hur mycket man häller upp i varje glas. Hoppas du blev lite hjälpt ändå:)
RaderaLycka till!!!
detta ska jag o min tjej prova ikväll !! :)
SvaraRadera