Banankaka i långpanna ca 20 bitar
4½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 g mörk hackad choklad
100 g smör-smältes
1,25 dl grädde
3 bananer-mosas väl
2 ägg
Glasyr:
florsocker
vatten
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Vispa lätt upp äggen i en annan och rör ner resten av de blöta ingredienserna. Häll de blöta över de torra och rör med en slickepott ihop en slät smet. Häll upp i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda just under mitten i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min. Känn med en sticka när kakan är klar. Den ska vara nästan helt torr. Låt kakan svalna och blanda ihop florsocker med lite vatten till glasyr och ringla över kakan. Skär upp bitar.
Snygg banankaka - detvar snyggt med den vita glasyren på! Jag älskar att använda banan i mina bakverk, det ger en så god smak och sötma.
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Tack =) Ja, denna blev riktigt god och saftig!
RaderaHej!
SvaraRaderaVilken fin blogg, massor av härliga recept.
Den lägger jag till på min blogglista...så jag kan besöka den ofta:)
Ha en fin dag, hoppas solen lyser på dig!
Kerstin
Hej Kerstin! Tack för din fina kommentar. Du är så välkommen till min blogg. Hoppas du hittar något gott att testa:)
RaderaKram till dig!
Ohh, jag hittar massor av recept som jag blir nyfiken på och som jag vill laga. Nu har jag ju tips på mat i flera flera veckor:)
SvaraRaderaOm du vill kika på min blogg så är adressen;
http://vammelby.blogspot.se/
Jag bloggar om lite av varje men mest om min vardag, en del recept blir det också ibland.
Kram på dig!