söndag 11 augusti 2013

Italienska kycklingenchiladas

Hej på er! Hoppas ni har det bra och att solen skiner på er denna lördag:) Vi ska alldeles strax bege oss på loppis men först ska jag ge er om ett snabbt och enkelt middagstips som kanske kan vara något om ni ännu inte hunnit planera någon mat för dagen. Dessa rullar är verkligen superdupergoda och ett gott alternativ till "vanliga" enchiladas med mexikansk smak. Testa!!!


Italienska kycklingenchiladas  4 port

8 st medelstora tortilliabröd
1 grillad kyckling
1 gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
1½ dl hackade soltorkade tomater i olja
3 dl creme fraiche
ca ½ dl färsk klippt persilja
ca 1 tsk italiensk salladskrydda
ev chiliexplosionkrydda
svartpeppar
riven ost

Hacka löken fint och fräs den lite mjuk i smör eller olja. Blanda i creme fraiche, vitlök och tomater. Låt det koka upp. Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Blanda ner det i såsen. Tillsätt persilja och salladskrydda. Smaka av och krydda ev lite mer med chilikrydda och svartpeppar. Fördela fyllningen på bröden, rulla ihop och lägg rullarna i en smord form. Strö över riven ost, gärna parmesan, och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min eller tills osten smält och fått lite färg. Servera med en god sallad!



4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Riktigt gott är det också kan jag lova! :)

      Radera
  2. Vad gott det låter. Enkelt och smidigt, det gillas!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det uppskattat med enkla och smidiga recept! Testa gärna, det är verkligen jättegott!

      Kram:)

      Radera