lördag 28 maj 2011

Skellefteågryta

Idag gjorde jag en gammal klassiker till middag, nämligen "skellefteågryta". Det hade nu varit jättetrevligt om jag hade haft en spännande historia om varför denna rätt kallas så och hur den kom till. Tyvärr så har jag ju inte det....men receptet har jga på denna jättegoda rätt och det kommer här:
 Skellefteågryta 4 port

1 fläskfilè ca 700 g
2 ägg
1 påse riven parmesanost 100 g
salt, peppar
tomater
3 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk senap

Vispa upp äggen och rör ner parmesanosten. Låt stå och svälla en stund. Putsa och skiva fläskfilén. Doppa skivorna i ostblandningen och stek i smör på svag värme. Salta och peppra.Passa noga så det inte bränner fast. Smörj en form och täck botten med skivade tomater. Lägg köttet ovanpå.
 Rör ihop grädde, chilisås och senap. Häll blandningen över formen och gratinera i 225 grader ca 30  min. 
Färdig gratäng! Servera med ris, pressad potatis eller klyftpotatis och en sallad.
Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar