onsdag 31 juli 2013

Inlagd gurka med fänkål

När vi var på semester i Sundsvall så åt vi en mycket smarrig "skärgårdsbuffé" på en restaurangbåt. Ett väldigt gott tillbehör hade dom som passade perfekt till laxen och den inlagda strömmingen. Jag försökte återskapa något liknande när jag kom hem. Så detta hade vi till stekt strömming en dag, men det passar nog bra till andra fiskrätter också!

Inlagd gurka med fänkål  ca 6 port

½ stor gurka
1 fänkål
hackad dill
4 msk strösocker
4 msk ättikssprit
2 dl vatten
1 tsk salt

Skiva gurka och fänkål tunt. Varva det med hackad dill i en burk eller skål. Blanda allt till lagen och rör tills sockret löst sig och häll det över grönsakerna. Täck över och låt det stå i kyl några timmar innan servering. Går även att förbereda dagen innan om man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar