måndag 3 februari 2014

Glutenfria och nyttiga blåbärsscones

God morgon! hoppas ni alla får en fin start på denna vecka. Tänkte i alla fall tipsa er om blåbärsscones som jag bakade för ett tag sedan. Inte vilka blåbärsscones som helst utan helt glutenfria (perfekt för alla ni som inte tål gluten såklart) men även supernyttiga och bra för alla!

Receptet kommer från bloggen Fredriks fika. Ni som har sett Hela Sverige bakar känner igen Fredrik därifrån.

Glutenfria blåbärsscones  6-8 st

1 mogen banan
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk krossat linfrö
½ tsk salt
2 dl frysta blåbär

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananen och blanda med äggen (lätt uppvispat) och rör ner det i bunken. Blanda snabbt ihop en deg. Vänd till sist ner bären och klicka ut 6-8 högar på en bakpappersklädd plåt. Forma runda scones och platta till dom lite med en gaffel. Grädda i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna lite men ät dom nygräddade då är dom som godast! 

3 kommentarer:

  1. Gjorde dessa efter träningen igår - perfekt som efterträningsfika :) Så gott med blåbär!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det gott med blåbär! Håller verkligen med om att det passar perfekt efter ett träningspass då man behöver lite extra energi :)

      Radera
  2. Kan man byta ut mandelmjöl till något annat mjöl? Kanske rismjöl eller havremjöl?

    SvaraRadera