lördag 20 oktober 2012

Hemmagjord svartvinbärslikör

Hej alla fina läsare! Hoppas ni haft en fin dag. Här har det varit så vackert väder med solsken hela dagen, men kallt dock, just och pass över +strecket. Men på med varma kläder så är det riktigt skönt. 

Tänkte tipsa er om något riktigt smarrigt, nämligen hemmagjord svartvinbärslikör! Ja, jag vet att vinbärssäsongen är över, men kanske kan det funka med frysta tinade (vet ej och vågar inte lova) annars sparar ni bara tipset till nästa år. Blev riktigt gott faktiskt. Vi är inga likördrickare egentligen, men det passar väldigt bra att blanda goda drinkar på och sen är det ju en rolig gåbort-present.


Hemmagjord svartvinbärslikör  ca 1 liter

1 liter svarta vinbär
70 cl sprit tex vodka
3-4 dl socker eller vit sirap

Rensa och skölj bären. Lägg de i en stor glasburk med tätt lock. Häll över sprit och förslut burken. Ställ det mörkt i rumstemperatur i 3 veckor. Vänd runt burken nån gång då och då, tex en gång per dag. 
Efter 3 veckor silar man bort bären och kastar de. Rör ner socker eller sirap i vätskan. Smaka er fram beroende på hur söt likör man vill ha. Rör tills allt löst sig. Sirap löser sig direkt, medan med socker får man röra ett bra tag. Häll upp i rena flaskor och förvara svalt, i kyl eller matkällare.
Gott att blanda med sprite eller fruktsoda till enkla och goda drinkar!2 kommentarer:

 1. mycket gott men har du gjort på svartvinbärsblad
  jag har haft recept på det kan inte hitta det nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst blir det gott! Har dock aldrig provat varken saft eller likör på bladen. Men kan det kanske funka på samma sätt att man stoppar en massa blad i en bunke och häller över spriten, Silar efter 3 veckor och sötar? Vet inte alls, testa eller leta vidare...Lycka till! :)

   Radera