onsdag 30 juli 2014

Grillad fläskytterfilé med nudelsallad och het glaze

Hej! Hoppas ni har en underbar sommar och njuter av sol och värme. Jag är nu inne på min 3:e semestervecka och vilken härlig semester! Med temperaturer på runt 30 grader dom flesta dagarna har vi mest varit i stugan, solat, badat, fiskat och bara njutit av att vara ledig. 
Jag har inte glömt bort er och har flera recept som väntar.... Men vi börjar idag med en grillad fläskytterfilé med en lite het glaze. Till det serverade jag en nudelsallad. Man kan byta ut köttet till vanlig fläskfilé eller kycklingfilé om man vill. Chilin i glazen kan man utesluta helt om man vill.

Grillad fläskytterfilé med nudelsallad  4 port

1 fläskytterfilé ca 600 g
rapsolja
salt, pepparmix el svartpeppar

Glaze:
½ dl tomatketchup
½ dl flytande honung
2 msk japansk soja
ca ½ msk färsk finriven ingefära
½ röd chili urkärnad och finhackad

Nudelsallad:
ca 250 g äggnudlar
1 stor röd paprika
ca 150 g sockerärtor
4-6 st salladslökar

Börja med att blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka upp och låt det sedan svalna. 
Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Lägg det på grillen över glöd och grilla så det får fin yta runtom. Låt det sedan gillas indirekt under lock tills det har en innertemperatur på 65 grader. Lägg köttet över glöden igen och pensla med glaze runtom och grilla så glazen tar fast och köttet får en fin yta och innertemperaturen stiger till 70 grader, då är det klart. OBS! Spara glazen som blir över.

Koka nudlarna enligt paketet och spola dom sedan hastigt under kallt vatten. Strimla grönsakerna och blanda med nudlarna. Lägg upp nudelsalladen på ett stort fat, skiva köttet ganska tunt och lägg över. Ringla över resten av glazen och servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar