torsdag 11 februari 2021

Cheescake i glas med mandelcrunch och chokladganache

Nyårsdesserten blev denna goda skapelse! Passar såklart som dessert när som helst man blir sugen. Mums filibaba alltså sååå god alltså. Receptet kommer från Davinas keto på Instagram. Hon har så mycket fina recept. Desserten går jättebra att förbereda alla delar och sen bara lägga upp det just innan servering. 
CHEESCAKE I GLAS MED MANDELCRUNCH OCH CHOKLADGANACHE 3-4 port 


Mandelcrunch:
50 g smör 
1 dl mandelmjöl 
1 msk sukrinmelis 
Blanda allt och tryck ut i en form med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i ca 10 min. Ta ut och låt svalna och smula sen. Detta kan med fördel göras i god tid innan. 

Cheescakeröra:
100 g philadelphiaost 
1 dl vispgrädde 
1 dl sukrinmelis 
1 msk kocken superkrydda med kanel, ingefära, kardemumma 
Vispa ihop allt till en fluffig kräm med elvisp. Ställ i kylen. Går jättebra att förbereda. 

Chokladganache:
50 g smör 
1 dl vispgrädde 
2 msk sukrinmelis 
50 g mörk choklad minst 70 % eller sockerfri 
Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten. Låt det sjuda på låg värme i ca 15 min och rör då och då för hand med en vanlig visp. Låt det svalna. 

Vara smulor, cheescakeröra och ganache i glas. Garnera ev med färska hallon. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar