onsdag 3 november 2021

Steppsallad (krämig vitkålssallad)

Denna supergoda vitkålssalladen blev en riktig favorit i somras. Passade perfekt till alla grillrätter! Den är såklart lika god året runt och ett jättegott tillbehör till det mesta. 
Receptet fick jag av en anhörig till en boende på mitt jobb, så det tackar jag för!

STEPPSALLAD 

1/2 huvud vitkål (medelstor)
1 liten gul lök 
2 gröna äpplen (granny smith)
1 liten burk krossad ananas 
Riven pepparrot 
2 dl creme fraiche 
1 dl majonnäs 
2 msk chilisås 
Salt och peppar 

Riv eller strimla vitkålen och lägg över i en stor bunke. Färsk sommarkål är väldigt mjäll och späd och passar bäst att bara skära ner med kniv. Vinterkålen är mycket hårdare och passar bättre att riva ner i matberedaren. Tips!
Finhacka lök och tärna äpple. Låt ananasen rinna av lite. Blanda ihop med creme fraiche, majonnäs, chilisås, riven pepparrot, salt och peppar. Blanda ner allt i kålen och rör om ordentligt så det blandar sig väl. Smaka av och krydda ev mer efter smak. Tänk på att smakerna utvecklas när dom får stå till sig så ställ salladen i kylen nån timme innan servering och smaka gärna av igen, kanske behövs det mer salt eller pepparrot. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar