fredag 12 november 2021

Renfärsköttbullar med gräddsås

Vi hade turen att få köpa en halv ren för ett tag sedan. Otroligt fint och gott kött! Av färsen gjorde jag köttbullar med gräddsås, alltså huuur gott! Receptet på köttbullarna gör jag även på vanlig nötfärs, blandfärs eller älgfärs så man kan ta den färs man har hemma. 
RENFÄRSKÖTTBULLAR MED GRÄDDSÅS 

800 g renfärs (eller annan färs)
1 gul lök fint riven 
2 ägg 
2 dl vispgrädde 
1 msk kalvfond 
1 tsk salt 
1 tsk dijonsenap 
1 tsk torkad timjan (kan uteslutas)
1/2 tsk svartpeppar 

Blanda ihop färsen med övriga ingredienser till en smet. Forma bullar med blöta händer och stek i smör i omgångar. Lägg över i en gryta eftersom. 

Gräddsås lchf
3 dl vispgrädde 
2 dl creme fraiche 
100 g philadelphiaost 
1-2 msk kalvfond 
2 tsk dijonsenap 
Soja 
Salt och peppar 

Häll på grädde i samma panna som köttbullarna stekts i och vispa runt så alla smaker löser upp sig. Tillsätt resten och koka ihop såsen och smaka av. Häll såsen över köttbullarna och värm upp. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar