måndag 18 juli 2011

Muurikkamat

Nu är semestern slut och det känns märkligt att det redan gått 4 veckor. Tiden har mestadels spenderats i sommarstugan, vårt lilla smultronställe. Att laga mat på muurikkan hör verkligen dit. Det är så härligt att sitta vid elden och laga mat en vacker sommardag och sen blir ju maten så himla mycket godare än inne på spisen.
 Renskavswok med pitabröd 4 port

2 pkt renskav
1 kg wokgrönsaker
salt, peppar, grillkrydda
pitabröd

Börja med grönsakerna som tar längre tid. När de börjar bli klara lägger man på köttet och steker det klart. Krydda och blanda ihop allt. Bröden värms på kanten. 
Fyll bröden med woken och nån god sås. Jag hade färdigköpt kebabsås och vitlökscremefraiche. Vansinnigt gott!!!
 Att steka palt på muurikkan är ju också ett måste. Så otroligt gott!
 Serveras med smör och lingonsylt...kan knappast bli mycket bättre!

2 kommentarer:

  1. Har just hittat din blogg. Vilket jobb du lagt ner och vilka smarriga recept! Beach 2015 känns ännu mer ouppnåeligt nu. Tackar så himla mycke för det ;) Fick just syn på muurikkarecepten. Mmm! Å allt julgodis, suck... Blir nog till att satsa på Beach 2019.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att just du Carina har hittat hit! Tack för din fina kommentar. Man får inte vara för sträng med sig själv, det där med beach-formen är överskattat ;)) Men visst ska man väl få unna sig ibland också, för vad vore livet utan god mat.... Kram!

      Radera