söndag 18 september 2011

Godaste lasagnen!

Lasagne är ju verkligen jättegott och denna blev extra god tycker jag! Ibland kan det vara lite svårt att få till det, den får inte bli för torr, men inte heller för såsig. Idag blev det perfekt!
 Lasagne  ca 6 port

Köttfärssås:
500 g köttfärs
1 stor gul lök
1 stor morot eller 2 mellanstora
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 pkt krossade tomater 500g
5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Ostsås:
4 msk smör
4-5 msk vetemjöl
7-8 dl mjölk
salt, vitpeppar
2-3 dl riven ost

12 lasagneplattor
2 dl riven ost

Börja med köttfärssåsen och stek färsen smulig. Blanda ner hackad lök och grovriven morot. Låt allt fräsa ihop en stund. Rör ner tomatpuré och därefter vetemjöl. Rör om noga och späd med tomater och vatten. Tillsätt buljongtärning, salt, peppar och riven eller pressad vitlök. Låt allt få stå och puttra en stund. Gör under tiden ostsåsen. Smält smör och rör ner mjöl. Späd med mjölk under omrörning. Krydda med lite salt och vitpeppar. Rör ner osten och låt den smälta. Börja med att bottna en större ugnsform med lite sås. Lägg ut lasagneplattor, 4 st och täck med köttfärs och ostsås. Upprepa 2 gånger. Översta lagret ska vara köttfärssås och ostsås. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader ca 40 min. Känn efter med en gaffel så att pastan är mjuk. Servera med sallad!
Mums!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar