torsdag 1 september 2011

Hemmagjort äppelmos

Det är verkligen äppeltider nu. Tyvärr har vi inget eget äppelträd på gården, men däremot världens snällaste grannar som delar med sig. Jag passade då på att koka lite äppelmos. Det här är min variant av äppelmos som verkligen är superenkelt! Supergott blir det också vill jag lova. Tänk bara på att det inte håller så länge utan konserveringsmedel  i kylen, utan frys in i mindre burkar.
 Äppelmos

äpplen
vatten 
askorbinsyra
socker 

Skala äpplena och skär i bitar utan kärnhus. Lägg de efterhand i en stor bunke med kallt vatten och lite askorbinsyra så att de inte mörknar. Ta upp äpplena med hålslev och låt vattnet rinna av. Lägg över i en stor kastrull och koka de mjuka och mosiga med endast nån msk vatten. Mixa till slätt mos. Tillsätt socker efter smak och ev vatten. Häll upp i burkar och frys gärna in.
 Sockermängden beror helt och hållet på vilken sorts äpplen man har och om man vill ha ett sött eller syrligt mos. Smaka er fram.
 Supergott på frukostgröten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar