fredag 20 april 2012

Morotssoppa

Jag vågar nästan lova att detta är världens godaste morotssoppa! Den blir så otroligt len och krämig i konsistensen. Passar lika bra som enkel vardagsmat som till bjudmat. Man kan även att servera den som en förrätt om man vill. Så om ni inte testat denna goda soppa så gör det NU!
 Krämig morotssoppa  4-6 port

ca 700-800 g morötter
smör el olja
3 msk vetemjöl
3 fiskbuljongtärningar
1½ liter vatten
2 dl creme fraiche
1 ask kavli räkost 400 g
1 pkt frusen dill
salt,peppar

Skala och riv morötterna. Jag brukar finriva de flesta och grovriva några. Då blir soppa extra krämig samt att man får lite tuggmotstånd av de grovrivna. Hetta upp smör eller olja i en stor soppgryta och låt morötterna  få svettas en stund. Pudra över mjöl och rör om noga. Spä med vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt det småkoka några minuter. Rör ner creme fraiche, räkost och dill. Låt det koka upp och smaka av med ev lite salt och peppar. Servera med gott bröd!

TIPS! Extra skalade räkor kan tillsättas om man vill. Räkosten kan bytas ut mot kräftost och lite extra kräftor. Om man inte tål skaldjur kan man använd nån god naturell mjukost.

4 kommentarer:

 1. Jättegod soppa detta! :) Men det blir mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det håller jag med om,men den går jättebra att frysa om man vill.

   Radera
 2. Jättegod soppa!! Har ätit den familjen med gott nybakat bröd till men idag blir det att använda den som förrätt :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vitt är det en jättegod soppa! Jag har också ätit den som förrätt och det funkar ju jättebra. Om man vill kan man då lyxa till det genom att servera extra räkor i varje skål innan man slår på soppan. Lycka till!

   Radera