måndag 29 april 2013

Köttfärsbiffar i tomatsås

Måndag idag och ny vecka.Hoppas ni haft en härlig helg trots regn och rusk. Vi har ägnat hela helgen åt att hjälpa Lars mormor med att flytta, så jag är väldigt tacksam för att vara ledig idag och vila. Tänkte bjuda er på ett mycket enkelt bra vardagsrecept. Så variera klassikern spagetti och köttfärssås och gör biffar i tomatsås istället.

Köttfärsbiffar i tomatsås  4 port

500 g köttfärs
4 tsk potatismjöl
1 stort ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
½-1 dl vatten (el mjölk)

Tomatsås:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
5 dl krossade tomater
1 dl vatten
salt, peppar,socker
hackad färsk basilika (el 1 tsk torkad)

Blanda köttfärs med ägg, potatismjöl och kryddor. Tillsätt lite vatten eller mjölk i taget till en smidig smet, ej för lös. Forma 8 biffar och stek de till fin färg i lite smör. Lägg upp biffarna på ett fat medan såsen görs. Fräs hackad lök och vitlök i lite smör eller olja i stekpannan. Tillsätt tomater och vatten, koka upp och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Tillsätt basilika och lägg tillbaka biffarna. Servera med kokt pasta, delade körsbärstomater och sallad. 

Källa:Viktväktarna 7 points/port utan pasta
1½ biff/port ger 6 port och 5 point/port

8 kommentarer:

  1. Som vanligt supergott ! Helt underbart

    SvaraRadera
  2. Hej Therese, ett tag sedan jag "såg" dig senast! Hoppas allt är bra med dig och att solen skiner!

    Kram från Frostis www.frostrosor.nu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Frostis! Har varit usel på att uppdatera...ska försöka bättra mig:))

      Kram!

      Radera
  3. Oj så gott! Hälsningar /Gosia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, både gott och lättlagat!
      Kram!

      Radera
  4. Svar
    1. Ja en riktig vardagsfavorit!
      Kram:)

      Radera