söndag 22 december 2013

Lingonpannacotta

Igår hade vi julfest och Lars mormor och med alla hans syskon. Vi hade beställt en smörgåstårta och till efterrätt gjorde jag lingonpannacotta som blev väl uppskattat. Ett hett tips till alla ni som funderar på en julefterrätt. Det går både snabbt och enkelt att göra och ni kan förbereda dom dagen innan och kanske bara garnera dom samma dag. Receptet kommer från Jennys matblogg.

Lingonpannacotta  4-5 st

4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelantinblad
1 dl lingon

Garnering:
lingon
ev hyvlad vit choklad

Börja med att blötlägga gelantinbladen. Koka upp grädde, socker och delad urskrapad vaniljstång (men låt hela stången få följa med). När det kokat upp ta kastrullen från plattan och rör ner urkramade gelantinblad. Rör så dom smälter. Ta upp vaniljstången, tillsätt lingonen och mixa det slätt. Sila blandningen ner i en tillbringare och häll upp i glas. Låt stå kallt för att stelna, ca 4 timmar. Garnera innan servering.

Jag använde mig av engångsglas och gjorde dubbel sats och fick då ut 10 st. Det finns riktigt fina engångsglas som passar bra till sådana här desserter om man ska frakta dom. Tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar